Domaine De Bichery

Domaine de Bichery er et nyetableret champagne domaine drevet af den ønologuddannede Raphaël og hans kone Hannah. Som så mange andre bønder i området har deres familie(r) været champagne bønder i flere generationer og primært solgt druerne til de store huse og champagnekøbmænd. Først i 2013 blev Domaine de Bichery etableret da Raphël vendte hjem til hjembyen Neuville sur Seine (Côte des Bar) for at forfølge drømmen om eget domaine hvor han sammen med Hannah kunne fuldføre sine egne idéer og visioner. Den faglige ballast er solid, ønologuddannelse foregik bla. i Beaune (Bourgogne) og Changis i Schweiz. Ligeledes har Raphaël erfaringer fra mange høster, ikke kun i Champagne, under hele hans opvækst, men også i Schweitz, Bourgogne og Bordeaux hvor han arbejdede for Chateau Pape Clément inden hans hjemkomst. Ved hjemkomsten begyndes en ombygning af den gamle lade som familien havde brugt i mange år til champagneproduktion – den er i dag omdannet til et moderne cuverie efter egne ønsker og idéer. Markarbejdet er økologisk, og sidste år gik man i gang med at blive ECOCERT certificeret. Den første flaske champagne hos Domaine de Bichery er fra høsten 2015 som var en super god årgang i området. Domænet har virkelig fået en god start og er nu ”hypet” i Champagne og efterhånden også på eksportmarkederne. Første degorgering i marts 2018 og frigivet efteråret 2018. Vi er stolte over at være med helt fra start! Vi forventer at kunne sælge de første flasker allerede i januar 2019. Høsten 2015 resulterede i 3 forskellige cuvéer hvoraf de 2 er frigivede. Høsten 2015 er en mikroproduktion på bare 4500 flasker fra Domaine de Bichery. I princippet er det vintage champagne da alt er fra samme år. Dog må dette ikke skrives på flasken pga. reglerne om minimums lagring for årgangschampagne. Domaine de Bichery har omkring 7,5 hektar fordelt på 10 forskellige parceller spredt over de 2 landsbyer Neuville sur Seine og Gyé sur Seine som strækker sig over en radius på 10 km rundt om domænet. Fordelingen er 60% Pinot Noir, 30 % Chardonnay og ca. 10% Meunier.

Af domainets små 8 hektar i alt, vinificeres kun omkring 2 hektar i eget navn. Udover Hannah og Raphaël er der bare én fastansat.

I efteråret 2019 besøge vi domainet og har taget dugfriske fotos med hjem og ikke mindst de nye flasker fra 2016 årgangen, da 2015 årgang blev udsolgt på bare et split sekund.

Sidste nyheder fra Domaine de Bichery er at man nu udelukkende bruger naturgær, at man har startet en Solera vinifikation i år fra Val du Clos (både CH+PN).

Ultimo 2020 forventes deres nye cuvée (Blanc de Blancs) frigivet – bare produceret 700 flasker.  I 2021 forventes den første flaske med label fra ECOCERT.

Champagne Domian de Bichery