Remi Leroy

I den sydligste del af Champagne i Meurville, Aube møder vi den ønologuddannede champagne bonde Remi Leroy. I Leroy familien har man tidligere solgt druer til de store champagnehuse og i dag vinificeres ca. 1/3 af familiens 9 hektar under eget label – Remi Leroy. Resten bliver solgt (ja allerede før druerne er plukkede) til de store huse for at kunne være med til at finansiere driften af egen label. Udelukkende en finansiel beslutning med ønsket om i fremtiden at vinificere alt under eget navn.

Undergrunden i denne region adskiller sig markant fra de mere kendte og traditionelle områder som vi kender nordpå i Champagne. Vi er nu så langt sydpå at man deler samme undergrund som i Chablis. Derfor ledes man til at tro at hovedparten af druerne vil være Chardonnay – men faktisk er det Pinot Noir druen som primært dyrkes i området. Dette skyldes temperaturen i området som fordelagtigt matcher Pinot Noir druen. Remi´s 9 hektar består af 70% Pinot Noir, 20% Chardonnay og 10% Pinot Meunier. Gennemsnitalderen på stokkene er relativ ung – ca. 23år. I volumen er det lavt høstudbytte og der høstet altid sent, modne sunde druer, rige i aroma og mineralitet, hvilket bevirker at den senere dosage altid er i den lave ende.

Markarbejdet udføres efter organiske metoder der fremelsker biodiversitet for at sikre stærke, sunde og naturlige vinstokke. I kælderen presses og vinificeres parcelvis for bedst muligt at kunne vise de forskellige terroirs. Rent, ægte og uspoleret. Der er investeret i en helt ny moderne presse og meget arbejde foregår ved gravitation frem for pumpning. Oxidation af druemosten holdes på et absolut minimum hvilket medfører minimal tilsætning af svovl. Der arbejdes altid med naturlig gæring. Når der sker malolaktisk gæring så er det fordi den opstår naturligt og ikke fremskyndes og ej heller blokeres. Det er naturens gang som styrer dette fra år til år. I kælderarbejdet bruges både burgundiske fade samt temperaturregulerede ståltanke.