Pertois Moriset

Vi befinder os lidt syd for Épernay. Vi er i chardonnayland, vi er i Côtes de Blancs. Det er cremen af cremen. Det er Grand Cru byen Le Mesnil-Sur-Oger. Byen regnes i dag for den mest prestigefyldte landsby hvor det historisk tidligere har været Cramant og Avize som har været regnet blandt de allerbedste.

Champagne fra Côtes de Blancs har ofte en markant syre, renhed og mineralitet. Dette giver sig også til udtryk i champagne fra Pertois Moriset. De rammer alle et meget højt niveau, er utroligt rene og nærmest minimalistiske i udtrykket. Vi er bestemt stolte af at kunne præsentere champagne fra Pertois Moriset i vores sortiment.

Champagnehuset Pertois Moriset er et familieforetagende som blev etableret i 1951 da Yves Pertois fra Grand Cru landsbyen Cramant  blev gift med Janine Moriset fra Le Mesnil Sur Oger. Ægteparret var begge født ind i Champagne og har i alle deres dage haft champagne i blodet. Pertois var søn og barnebarn af en vinbonde ligesom Janine var både datter og barnebarn af en vinbonde.

I dag ledes familiehuset af deres søn Dominique Pertois som for alvor startede i virksomheden efter endt værnepligt. I 1978 giftede han sig med Florence Launois og de tog over i 1994. Deres datter Cécile og deres svigersøn Vincent blev indlemmet i familiehuset i henholdsvis 2001 og 2005 og er de naturlige aftagere af huset. Vi har i dag et rigtigt godt samarbejde med Cécile og Vincent som vi har besøgt flere gange.

Champagnehuset Pertois-Moriset ejer i dag 18 hektar vinmarker med en gennemsnits alder på 30 år, hvoraf hovedparten hører til Grand Cru landsbyerne i Côtes de Blancs: Le Mesnil-Sur-Oger, Oger, Avize og Cramant. En mindre del af vinmarkerne ligger i Côte de Sézanne ved landsbyerne Barbonne, Chantemerle og Bethon.

  • Champagne Pertois Moriset
    Champagne Pertois Moriset