Yves Ruffin

Vi er utrolig stolte over at det er lykkedes os at få champagnehuset Yves Ruffin et Fils i vores sortiment. Yves Ruffin er certificeret Biodynamisk (ECOCERT) og er en af de første 4 biodynamiske producenter i Champagne!

Vores holdning til Biodynamisk champagne er meget ligetil  – det er simpelthen fantastisk!

I 1971 overgik man til 100% biodynamisk. Huset er virkelig en mikroproducent med blot 3 hektar! Der dyrkes 60% chardonnay og 40% Pinot Noir. Alt er Premier Cru fra hjembyen Avenay val D´or samt en enkelt parcel på 50 år i nabobyen Tauxieres. Huset bruger kun druemateriale fra 2 hektar, da man sælger druerne fra de yderste parceller som er placeret nær marker fra andre producenter som ikke dyrker biodynamsike. Dermed sikrer man sig at naboens marker ikke intervenerer med den biodynamiske tilgang. Her kan man tale om kvalitet frem for kvantitet! Druer fra den resterende hektar sælges til Bollinger samt Duval-Leroy.

Der benyttes fadlagring under vinifikationen, almindelig eg samt tønder af Akacie træ. Der benyttes gamle fade da man ønsker mikrooxidering og ikke tanninerne fra fadene. Brugen af Akacie træ er meget sjælden i Champagne og giver et helt særligt spændende udtryk i vinen. Udover Yves Ruffin har “The Godfather” i Champagne – Jacques Selosse – senere hen også brugt Akacie træ i hans verdensberømte kultchampagner…

Siden 2008 er det Sylvie Ruffin som har stået i spidsen for champagne Yves Ruffin et Fils. Husets prestige cuvée – Thierry Ruffin – er opkaldt efter hendes mand som døde samme år. Her er tale om det ypperste indenfor Champagne! Da produktionen som sagt er meget begrænset er det desværre kun mindre partier vi kan hjemtage fra dette vidunderlige champagnehus.