Varnier Fanniere

Vi har valgt at have champagne fra Varnier-Fanniere, da champagnen hele vejen igennem holder et utroligt højt kvalitetsmæssigt niveau. Forholdet mellem pris og kvalitet er meget attraktivt og vi er selv vilde med hans champagne, den meget rene og præcise stil. Det er champagne udelukkende af Chardonnay, det er Blancs de Blancs når det rammer toppen af skalaen.

Varnier-Fanniere er den mindste producent i vores sortiment med en produktion på bare 40.000 flasker årligt. Geografisk er det i Grand Cru landsbyen Avize i Côtes de Blancs. Det er et familieejet champagnehus der siden etableringen i 1860 er gået i arv. I starten solgte man ikke selv flaskerne, men derimod druematerialet til negocianterne. I 1950, næsten 100 år efter, valgte man selv at ”høste frugten” og producerede derefter champagne fra drue til færdig flaske. Det var Jean Fanniere, som valgte den nye strategi. Det startede med en årlig produktion på et par tusinde flasker. Druematerialet og kvaliteten i produktion gjorde at man i 1965, da hans datter Josette sammen med hendes mand Guy Varnier overtog firmaet, allerede havde en årlig produktion på 10.000 flasker. Der blev udvidet og man købte marker i nabo landsbyerne Oger og Cramant som ligeledes har Crand Cru status.

Deres søn Denis Varnier overtog, efter endt Ønolog eksamen, i 1989 og står i dag for huset drift. Denis er vores direkte samarbejdspartner og vi har under vores besøg haft mange gode samtaler omkring hans champagne, champagne og vin generelt, samt området Champagne.

Denis arbejder i hans bare 4 hektar marker, udfra en filosofi omkring respekt for naturen og arbejder med traditionnele produktionsmetoder. Der bruges fx stadigvæk den traditionelle horisontale Coquard presse. Denis laver også mange eksperimenter i kælderen. Han laver en rigtig god Crand Cru champagne uden dosage – Zero. Derudover er han 1 af 5 bønder i hele regionen som producerer en Rosé champagne uden tilsat sukker.