Hvorfor Nordisk Champagne Syndikat?

Det er der flere grunde til.
For det første er champagne en af de mest interessante og komplekse drikke, der findes. Få vintyper kan byde på det samme væld af flygtige og fascinerende smagsnuancer, som man kan finde i Champagne – hvis man ellers er villig til at lede. Alligevel synes champagne ofte at blive glemt, når vinentusiaster taler om deres yndlingsvin. Det kan skyldes, at vinmoden i dag blæser i en retning, der ikke er særlig gunstig for champagne. I dag synes mange at foretrække de kraftige og ligefremme (rød)vine, som hører hjemme under de sydlige himmestrøg. Champagne taler imidlertid et andet sprog. Her handler det helt og holdent om nuancer, elegance og finesser. Sensualitet fremfor seksualitet.
Og det leder os til den anden grund: Champagne møder langtfra den forståelse, som den vidunderlige drik fortjener. I Danmark drikker vi primært champagne nytårsaften – på et tidspunkt, hvor det er ganske umuligt at fange de mange smagsnuancer (og til tider sågar til den kransekage, som er ganske umulig sammen med champagne).
Champagne fortjener bedre. Den fortjener, at man giver den tid og opmærksomhed og at man prøver den i andre sammenhænge end til nytårsaften, Andreas og jeg ønsker at man erstatter rødvin og hvidvin til Champagne, for man får nogle fantastisk mad/champagne oplevelser.
Lad os gøre en ting klart: champagne er en fremragende madvin!

Skål.

Champagne Sophie Cossy